Het opknappertje in paniekWordt nog aan gewerkt

●  9 scènes
●  7  liedjes
●  20 – 30 rollen
●  Duur van de musical ± 60 minuten

 

Het verhaal speelt zich af in streekziekenhuis ‘t Opknappertje.

Er liggen drie patiënten op een zaal; één van hen heeft een gebroken been, de ander is geholpen aan flaporen en de laatste heeft vage klachten en vindt zichzelf heel zielig. De patiënten krijgen geen lekker eten en er wordt een klacht ingediend. De zusters werken hard. Eén van hen heeft altijd haast en de ander is heel lief. De dokters doen iedere ochtend hun ronde langs de patiënten.

Dan vertelt de directrice dat ze met pensioen gaat en dat ze op zoek gaat naar een goede opvolger voor haar. Dit zal iemand zijn die al in het ziekenhuis werkt. De volgende dag komt de burgemeester om samen met haar een rondje te maken en te kijken wie er geschikt is. Het personeel in de stress. Iedereen wil die baan, maar ze vinden het ook jammer dat zo’n goede directrice vertrekt.

De patiënten krijgen visite van hun familie. En ’s nachts met de nachtzuster hebben ze ook veel lol. De volgende dag gaat er van alles mis met de medicijnen van de patiënten. De dokters komen hier achter en zijn boos op de zusters. Op dat moment lopen de directrice en de burgemeester door het ziekenhuis.

Ook zat er die ochtend iets raars bij het ontbijt. De drie patiënten krijgen erg last van diarree. Het hele ziekenhuis moet in quarantaine. Ook de burgemeester mag het ziekenhuis  niet verlaten. Er wordt onderzoek gedaan. En de hele nacht zit iedereen op de slaapzaal van de drie patiënten. Dan komt de uitslag van het onderzoek: de oorzaak voor de diarree zat in het ontbijt.

De directrice zegt dat ze eens met de kok zal praten en hem zal ontslaan.  Maar dan staat de kok in zijn hawaïshirt  in de deur net terug van een zonovergoten vakantie!!! En moet de directrice vertellen dat zij steeds heeft gekookt omdat ze geen vervanging had voor de kok.

Maar wie kan zo’n goede directrice vervangen??

Kijk hier voor een voorproefje uit het script